lördag 5 september 2009

Tildor och bakverk

Igår sydde jag färdigt två Tildor och provade att sy tårtor. Meningen var att sy en tre vånings tårta men bottentårtan blev en aning liten. Den så kallade väggen (brunt tyg) blev alldeles för kort för botten plattan och locket, måste vara fel skrivet i boken......hum men att sy dem gav mersmak. Jordgubbarna var väldigt enkla och roliga att göra.


Två väninnor, den ljusa har en kläning av en gammal blusärm. Den mörka har fått en klänning gjord av min dotters avlaggda baggy jeans.... återvinning är bra...Tjingeling och ha en go lördá kväll


3 kommentarer:

Käranån sa...

Hej!
Härliga tårtor du har "bakat"! Jag har oxå upptäckt att det är flera tryckfel i den senaste Tilda-boken!
Du undrade vad limtyg är för nåt, det är tjockare än vliselin, men man anv. det på samma sätt, det är ett tunnt, tunnt tyg med "lim" på baksidan, men det blir stadigare o jag tycker att runda former blir snyggare med limtyg.
Fina änglar du har sytt oxå!!

linéa sa...

Så fint så fint! Jo jag sydde en strandväska från boken och där var det oxå fel mått. Men du har sytt jättefina Tildor och tårtor.
:-)

Lyckoslanten sa...

Jag borde också sy några självporträtt. Tycker de där aningen mulliga är så ljuvliga. Är det norska böcker som har tryckfel?